Ostalo

POTVRĐENO: Svi u Domu za starije i nemoćne u Pločama pozitivni na koronavirus

Na žalost, i ovaj Uskršnji dan ne može proći bez loših vijesti. Potvrđen je još jedan slučaj zaraze u Domu za starije i nemoćne u Pločama, čime se broj zaraženih popeo na 18, što čini 100 % svih koji su bili u Domu.

Prenosimo priopćenje Stožera civilne zaštite:

Obavještavamo građane grada Ploča da su epidemiološke službe registrirale još jedan slučaj zaraze novim koronavirusom na području Grada. Potvrđena je zaraza kod djelatnika Doma za starije osobe, čime potvrđujemo da su svi štićenici i djelatnici pozitivni na COVID-19.


Stručne službe su već kontaktirale sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima te im je određena mjera samoizolacije.

Na području Grada Ploča tako imamo ukupno 25 oboljelih osoba, od kojih je 12 štićenika i 6 djelatnika Doma za starije osobe.

Ponovo apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847.