Ostalo

Potpisani ugovori o financiranju – Pločama dva dodatna medicinska tima u turističkoj sezoni

Kako javlja Radio Ploče, župan Nikola Dobroslavić potpisao je Ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2018. godine s gradovima i općinama, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i nadležnim Domovima zdravlja – Dubrovnik, Korčula, Ploče i Dr. Ante Franulović iz Vela Luke. Potpisivanju su nazočili i zamjenik župana Joško Cebalo, v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić i viša savjetnica za zdravstvo u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Vesna Babarović.

Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo pozdravljajući ovakvu suradnju te pohvalio sve uključene u radu u zdravstvu, a približio je i neke mjere i projekte koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija. Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirati dva dodatna tima obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra pri Domu zdravlja Ploče.

Za navedeni model utrošit će se ukupno 763.000 kuna. U tom iznosu Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 476.281 kuna, Ministarstvo turizma s iznosom od 123.719 kuna, gradovi i općine sudjeluju s iznosom od 163.000 kuna.