Ostalo

Potpisan ugovor za trogodišnji program Radost je u različitosti – jednakost je u Radosti

Kroz Poziv pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“, raspisan od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Udruga Radost je aplicirala trogodišnji program pod nazivom „Radost je u različitosti – jednakost je u Radosti“.

Ovim Pozivom nastavio se proces započet financiranjem trogodišnjih programa 2010. godine, a vezan za uspostavljanje okvira za programsku i financijsku potporu razvoju socijalnih usluga koje pružaju udruge u području socijalne skrbi u okviru raspoloživih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u razdoblju od 2020. do 2023. godine.

Naš program je nastavak aktivnosti od 2011. godine na unaprijeđivanju prioritetnih izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi nedostatnih u našoj lokalnoj zajednici s ciljem prevencije institucionalizacije djece s teškoćama u razvoju, osoba s intelektualnim teškoćama i povećanja socijalnog uključivanja korisnika u život zajednice. Odobrena su sredstva u iznosu od 240.000,00 kuna za prvu godinu provođenja.


Odluku možete pogledati OVDJE