Ostalo

Porazni podaci: 36 posto srednjoškolaca se redovito kladi

Zamjenica župana Žaklina Marević otvorila je jučer u prostorijama Ekonomske i trgovačke škole trodnevnu edukaciju za implementaciju Programa prevencije kockanja mladih ”Tko zapravo pobjeđuje”. Riječ je o programu kojeg prva i jedina u potpunosti primjenjuje upravo Dubrovačko-neretvanska županija, a edukacija je namijenjena stručnim suradnicima i nastavnicima u 15 županijskih srednjih škola te drugim stručnjacima koji rade s djecom i mladima, a koji imaju mogućnost provedbe preventivnog programa u srednjim školama.

Na radionici je istaknuto da istraživanja provedena u Hrvatskoj pokazuju da je 83 posto mladih, barem jednom u životu kockalo, a čak 36 posto mladića, učenika srednjih škola, redovito se kladi, 30 posto hrvatskih srednjoškolaca osjeća štetne psihosocijalne posljedice povezane s kockanjem. Glavni cilj ove trodnevne edukacije je omogućiti polaznicima stjecanje znanja i vještina potrebnih za vjernu implementaciju programa „Tko zapravo pobjeđuje?“ u školskom okruženju.

Edukacija profesora i stručnih suradnika srednjih škola s područja DN županije provodi se na inicijativu Nine Skurić, pročelnice Upravnog odjela međugeneracije solidarnosti, branitelja i obitelji te pod financijskim pokroviteljstvom Županije.


Radio Ploče