Ostalo

Ponedjeljak će biti sunčan uz slab vjetar, a evo što nas očekuje u nastavku tjedna

Danas nas očekuje djelomice i pretežno sunčano vrijeme. Najsunčanije će biti na Jadranu i u višem gorju, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

U nizinama unutrašnjosti očekuju se niski oblaci i mjestimice dugotrajna magla, a vrlo rijetko može biti i slabog snijega.

Prema kraju dana sa zapada će doći naoblačenje uz kišu na sjevernom Jadranu, a u Gorskom kotaru i snijeg.


Vjetar će većinom biti slab, navečer i u noći na Jadranu mjestimice umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura većinom će iznositi od -4 do 1, u gorju će biti malo viša, a na Jadranu od 8 do 13 stupnjeva Celzijusovih.

Slično će biti i na južnom Jadranu, gdje će uz pretežno sunčano vrijeme i slab vjetar more biti uglavnom mirno ili malo valovito.

Očekuje nas porast jutarnjih temperatura

Nakon dugog niza niskih jutarnjih temperatura, u ovom tjednu možemo očekivati porast vrijednosti. Taj porast ćemo najvjerojatnije osjetiti u srijedu, za kada se predviđa da bi se u Splitu najniža dnevna temperatura mogla kretati oko 7 stupnjeva, dok će živa u ponedjeljak i utorak, slično današnjim vrijednostima, brojiti 2 ili 3 stupnja kao najniže vrijednosti.

Taj će porast temperature, kako je najavljeno na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, biti praćen južinom, koja je najavljena već za utorak.

U srijedu će jugo prestati puhati, no ponovno nas očekuje u četvrtak, dok će u petak puhati slab do umjeren istočni vjetar.

Četvrtak i petak bi mogli donijeti daljnji porast najnižih dnevnih temperatura, koje će se najvjerojatnije kretati između 8 i 9 stupnjeva. Ipak, najveće dnevne temperature bit će slične ovotjednima, odnosno kretat će se od 8 do 11 stupnjeva.

Nažalost, povećanje najnižih dnevnih temperatura neće pratiti sunčano vrijeme. Za utorak je najavljeno promjenjivo oblačno uz mogućnost kiše, koja će najvjerojatnije padati u umjerenim količinama sredinom tjedna, odnosno u srijedu.

U četvrtak i petak zadržat će se oblačno vrijeme, a moguće su i kraće oborine. I u ostatku srednjeg Jadrana očekuje se slično vrijeme.

Na dubrovačkom području oborine će od srijede biti obilnije, a udari juga jači, dok će temperature biti sličnih vrijednosti.

U Šibeniku i Zadru vrijeme će biti poput onoga na splitskom području, s tim da će Zadrani vjerojatno već u petak uživati, barem povremeno, u sunčanim razdobljima.

 

slobodnadalmacija.hr