Grad i okolica

Pomoć za bosansku Posavinu

pomoc za posavinu

Udruga veterana 4. gardijske brigade – podružnica Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa župama sv. Nikole iz Metkovića i Presvetog Trojstva iz Rogotina pokrenula je akciju prikupljanja humanitarne pomoći stradalima u poplavama u Posavini. Prikupljene donacije uručene su stradalima u naselju Novo Selo-Balegovci općina Odžak.


– Išli smo putem Mostar- Sarajevo-Zenica –Maglaj- Doboj-Modriča- Odžak-Balegovci. Gledali smo razmjere poplava u BiH na televiziji no stvarno stanje moglo se tek na relaciji Maglaj –Doboj. Ogromni nanosi drveća, panjeva, mulja i raznog otpada uz cestu, koja je osposobljena za promet, klizišta ogromnih razmjera. Gotovo cijeli zaseoci krenuli su niz padine, ali neke kuće se još uvijek nisu srušile. Narod pokušava sanirati štetu – prepričao nam je Dane Rendulić dio kataklizme koja je pogodila Posavinu.

Neretvane su na odredištu dočekali velečasni Matija Šimić i zapovjednik specijalne policije iz Orašja Đuro Oršolić, koji su preuzeli humanitarnu pomoć, a Dane Rendulić i veterani 4. gardijske brigade zahvalili su svima koji su se na bilo koji način odazvali prikupljanju i distribuciji pomoći.
Tekst i foto: Stanislav SOLDO
www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi