Grad i okolica

Položeni vijenci na spomen obilježju u Osojniku u povodu 19. obljetnice pogibije četvorice Pločana

Danas se obilježava 19. obljetnica pogibije četvorice pločanskih vitezova: Stipe Štrbića, Siniše Musulina, Ivice Petrovića i Albina Ostija.


Prisjećamo se danas najtežih trenutaka 3. bojne 116.brigade, kada su u ovom danu 1995. godine život izgubila četvorica pločanskih branitelja. Prisjećamo se i snage tih trenutaka kada su, bez obzira na ovoliku tragediju i gubitak, naši branitelji uspjeli vratiti položaje i oduprijeti se neprijatelju.

Tim povodom, gradonačelnik grada Ploča Krešimir Vejić i zamjenik gradonačelnika Zdenko Mateljak, uz Udrugu branitelja i predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije, zapalili su svijeće i položili vijenac u ime Grada Ploča na spomen obilježju u Osojniku. Molitveni dio predvodio je pločanski župnik don Petar Mikić.

Na groblju u Rogotinu i spomen obilježjima u Pločama u povodu obljetnice pogibije pločanskih branitelja, istu gestu u ime Gradskog vijeća napravili su i predsjednik Davor Mihaljević i nekoliko gradskih vijećnika.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi