Ostalo

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Pojačani nadzor brzine kretanja u trajanju od 24-sata, i to od 6 sati ujutro 16. travnja (četvrtak) do 6 sati ujutro 17. travnja (petak) provesti će policijski službenici prometne policije na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj pa tako i na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Akcija će se provoditi kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja, a u provedbu akcije biti će uključen maksimalni broj policijskih službenika. Cilj akcije je osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače kako bi se smanjio broj prometnih nesreća do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine.

Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je glavni uzročnik prometnih nesreća s najtežim posljedicama kako na prometnicama naše zemlje tako i na prometnicama većine država Europske unije zbog čega je i organizirana ova akcija temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije.


Pozivamo vozače da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine kretanja na cestama te dosljedno poštuju sva prometna pravila kako ne bi doveli u pitanje vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

PU dubrovačko-neretvanska