Grad i okolica

Podjela sakramenta Svete krizme u Župi sv. Ante u Kominu

Djelić atmosfere s podjele sakramenta Svete krizme u Župi sv. Ante u Kominu prenosimo s Facebook profila Župe:

 

Danas je u našoj župi bio svečani događaj podjele sakramenta Svete krizme. Pečat dara Duha Svetoga primilo je 24 mladih naše župe, a podijelio ga je dekan Neretvanskog dekanata don Davor Bilandžić. Svetu misu su svojom pjesmom uzveličali naši župni pivači.


Priprema je ovo za kršćanski način života, započeo je svoju propovjed don Davor. Međutim, često to ne ide lako. Ako ste otvoreni Duhu Svetome, onda ćete njegove darove prevesti u plodove. Potreban je rad na sebi. Diploma je samo običan papir, ali potrebno je iskustvo i ono što te život nauči, nastavio je krizmatelj. Putnici smo ovim svjetom da bi naučili biti bolji katolici. Jer biti samo upisan u matice krštenih, ne znači da smo dobri katolici. Mi vjernici imamo Oca koji nas čuva. Često ne izgledamo kao da je to tako. Kao da su nam potonule lađe. Isus nas poziva na život dostojan vjernika, naglasio je don Dražen. Ljubim li ja Gospodina i očituje li se to u mojem životu? Isus nas želi,ali želimo li mi njega? Ostavimo Bogu prostor da djeluje u nama. Bog to želi. Daje nam Duha Branitelja da bude uz nas. Jer sumnja nas često prati. Zato nam je dan Duh Sveti i njegovi darovi, naglasio je don Davor. Čitav naš život je prožet Duhom Svetim. Bez njega nam je vjerski život nezamisliv. Na kraju svoje propovjedi,don Davor je krizmanike,a i sve nas pozvao da živimo život Duha Svetoga, i da nas prati njegov plamen i neka taj plamen održava naš duhovni rast i naš duhovni život.

Don Davoru su na kraju uručeni pokloni na kojima je zahvalio, a don Dražen je prije svečanog blagoslova zahvalio dragome Bogu na ovom danu. Zahvalio je don Davoru i čestitao krizmanicima i njihovim obiteljima i kumovima, našim pjevačima, vjeroučiteljici Moniki, ministrantima i svima koji su pomogli da ovaj dan prođe u najboljem redu.

Ovim putem se pridružujemo čestitkama krizmanicima i njihovim obiteljima. Također čestitamo i majkama jer je danas majčin dan. Želimo vam svima ugodno obiteljsko druženje i neka vas sve prate mir i dobro.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi