Ostalo

Počinje škola: Učenici sretno u školi, vozači oprezno u prometu!

Oko pola milijuna učenika osnovnih i srednjih škola danas će ponovno sjesti u školske klupe. Gradovi, općine i županije trudili su se, svatko prema svojim mogućnostima, olakšati im školsku godinu, bilo besplatnim udžbenicima, bilo priborom ili opremom.

Dubrovačko – neretvanska županija osigurala je besplatne udžbenike za prvašiće u našoj županiji, a Grad Ploče donio je odluku o sufinanciranju udžbenika za učenike od prvog do osmog razreda. Od ove školske godine kreće se i sa Shemom školskog voća i povrća. Čak 1.119 hrvatskih škola sudjeluje u Školskoj shemi prehrane – besplatnim obrocima voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda za školsku djecu.

Ciljna skupina za isporuku i raspodjelu voća i povrća su učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola, a za mlijeko i mliječne proizvode učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda. Prihvatljivi proizvodi za isporuku školama su, od voća i povrća – mandarina, jabuka, krušaka, šljiva, breskva, nektarina, trešnja, jagoda, rajčica i mrkva. Od mlijeka i mliječnih proizvoda to su mlijeko toplinski obrađeno postupkom pasterizacije, mlaćenica, kiselo mlijeko i vrhnje, jogurt, kefir i drugo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje.


S početkom škole i kroz cijeli mjesec rujan, policija će provoditi akciju “Poštujte naše znakove” pa se vozače upozorava na dodatan oprez u prometu, posebno na područjima školskih ustanova.