Ostalo

Počinje produljeni vikend, HAC objavio važno priopćenje

DANAS počinje produljeni vikend jer se uz dobro spajanje radnih dana lako dođe do šest neradnih dana.

Ove godine se poklopilo da Tijelovo, koje je neradni dan i putujući praznik ovisan o datumu Uskrsa, pada na četvrtak. U subotu je, što mnogima ne znači puno, Dan antifašističke borbe, dok na utorak 25. lipnja pada Dan državnosti koji će HDZ prebaciti na 30. svibnja pa u budućnosti otpada i mogućnost dugog spajanja.

U svakom slučaju, tko je uzeo godišnji u petak i ponedjeljak dobio je šest neradnih dana. Mnogi će iskoristiti slobodne dane za odlazak na more. Kad se to spoji s činjenicom da je počela turistička sezona, za očekivati je velike gužve na cestama.


Objavili kad se očekuje najveći promet

HAC je tim povodom objavio priopćenje.

“Pred nama je produženi lipanjski vikend te se očekuje i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana kao i velika gustoća prometa na autocesti, naročito na dionici Zagreb-Karlovac.

Pojačani promet u smjeru JUGA (prema moru) očekuje se već danas u popodnevnim satima, kao i u petak, 21.  lipnja u popodnevnim satima. U subotu, 22. lipnja u jutarnjim satima očekuje se pojačani promet uslijed dolaska inozemnih turista. Pojačani promet očekuje se u nedjelju, 23. lipnja kad se očekuje povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti odnosno u utorak, 25. lipnja prilikom povratka hrvatskih državljana.

Završeni su svi veći radovi, a u zonama radova koji se nisu mogli završiti do početak sezone biti će osigurana maksimalna protočnost s po dvije prometne trake u svakom smjeru. U zonama izvođenja radova biti će pojačano praćenje stanja prometa i po potrebi dodatna zaštita začelja kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom”, javlja HAC.

Objavili su i informacije o radovima.

Na Autocesti A1 Zagreb – Split – Dubrovnik :

Na autocesti A1 u sklopu dogradnje čvora Dugopolje (radovi premještanja portalne konstrukcije) u periodu od 19.06.2019. godine, od 23:00 sata do 20.06.2019. godine, do 03:00 sata zatvorit će se dionica od čvora Vučevica do čvora Dugopolje (samo smjer Dubrovnik). Promet će se voditi obilaznim pravcima te se ne očekuju zastoji.

Na Autocesti A6 Rijeka – Zagreb:

Na dionici od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, zbog sanacije asfaltnog zastora kolnika od km 17+150 do km 23+350 za promet je zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, te se promet odvija dvosmjerno u smjeru Zagreba s dvije prometne trake u smjeru Rijeke i jednom prometnom trakom u smjeru Zagreba. Predviđeno vrijeme završetka radova je do 15.07.2019. godine. U slučaju pojačanog prometa moguće je stvaranje zastoja i kolona vozila u prilaznoj zoni radova.

“Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a  ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Korisnicima je za sve dodatne informacije na raspolaganju i besplatni info telefon 0800 0422 ili 0800 0111″, pišu na kraju priopćenja, a prenosi index.hr