Ostalo

Počinje kvizaška liga Neretvanskog pub kviza! Večeras igra crvena skupina.

Kvizaška liga igrat će se u Caffe baru Mare u Pločama, kroz 5 regularnih kola, te 3 kola lige za prvaka, odnosno lige za utjehu. Ekipe će biti podijeljene u dvije skupine (crvenu i plavu), koje će regularni dio igrati neovisno jedna od druge.

Crvena skupina igrat će se svakog petka počevši od 12. svibnja 2017. godine, dok će plava liga igrati nedjeljom od 14. svibnja 2017. godine. U regularnom dijelu, u svakom kolu će se osvajati bodovi i to: 50 za prvo mjesto, 40 za drugo, 35 za treće, 31 za četvrto, 28 za peto, 26 za šesto, 24 za sedmo, 22 za osmo, 20 za deveto, 18 za deseto, 16 za jedanaesto, 14 za dvanaesto, 12 za trinaesto, 10 za četvrnaesto, 8 za petnaesto, 6 za šesnaesto, 4 za sedamnaesto i 2 za osamnaesto mjesto.

Nakon regularnog dijela, najboljih 7 ekipa iz crvene i plave skupine formirat će ligu za prvaka, dok će ostale ekipe formirati ligu za utjehu, a obje će trajati još tri kola. Iz regularnog dijela će se izbrisati najlošiji rezultat kola svake ekipe, a ostali bodovi će se prepoloviti, te će ostatak bodova prenijeti u ligu za prvaka, odnosno ligu za utjehu. U ligi za prvaka (utjehu) prvo kolo će donijeti bodove isto kao u regularnom dijelu, u drugom kolu će ekipe osvajati duple bodove, dok će u trećem kolu bodovi biti utrostručeni.


Svako kolo sastoji se od tri kruga igre: vizuale s pjesmama, ABC pitalice s pjesmama i pitanja bez ponuđenih odgovora s pjesmama. Vizuale i ABC pitalice vrijede po dva boda, dok pitanja bez ponuđenih odgovora vrijede 3 boda. Svaka pjesma vrijedi jedan bod.

U svakom kolu očekuju vas vrijedne nagrade, i to: poklon bon u vrijednosti od 100 kuna u piceriji Bacchus u Pločama, te ture pića za pobjednika, drugoplasiranu ekipu, te za predzadnje plasiranu ekipu kola.