Ostalo

Pobjeda ekipe No pasaran! u 7. A izdanju Neretvanskog pub kviza

U sedmom A izdanju prvu pobjedu je upisala ekipa No Pasaran (Mirko i Mate Žderić, Siniša Tomić, Krešimir Kuran i Milenko Karić), dok su drugo mjesto sa samo dva boda manje zauzeli Niprije.

U ovom izdanju promijenjen je sustav bodovanja: vizuale su umjesto dosadašnjih 1 iznosile 2 boda, dok je svaka pjesma sa pola boda povećana na bod. Kad se usporedi sa starim načinom bodovanja, ispada da i nema nikakvih promjena, jer bi i sa starim načinom poredak bio identičan, osim što bi Barbari 7 i Javorov list zamijenili mjesta.

U vizualama se tražio fotoreporter Zoran Marinović, voće Karambola, naslovnica albuma Nirvane te film 7 godina vjernosti s Merlinkom u kultnoj sceni, kad joj podzemna željeznica podiže bijelu haljinu. Najbolje su se u ovom dijelu snašli Jurica Pavlović pravi profil iz Metkovića, koji su točno riješili čak 10 vizuala, dok su glazbu ovog dijela najbolje znali Niprije i Van serije sa 6 točnih. Kvizaši su trebali prepoznati taktove Kim Carnes, Marka Škugora, Kreše Bengalke, Miladina Šobića, ali i Miroslava Ilića.


U ABC pitalicama opet Jurica Pavlović pravi profil najbolji sa 17/20 te su imali i najbolji glazbeni rezultat 13/20, zajedno s Niprijama, Barbarima 7, Planinarima i Čvorom Čeveljuša. Tako je metkovska ekipa izbila na prvo mjesto nakon dva kruga, ali su u trećem dijelu totalno podbacili te su pali na treće mjesto. Trebalo je znati koji je američki predsjednik mahao slijepom pjevaču, koliko slova n, e i s ima naziv jedne američke savezne države, kako je stradao Marvin Gaye te da moćna gomilica nisu ljubavnici nego skladatelji, a sve to su pratili taktovi Linkin Parka, Pussy Riota te Bore Drljače…

U trećem krugu, dogodila se totalna dominacija No pasarana, koji su točno odgovorili na 15 od 20 pitanja te uz 12 pjesama osvojili ukupno 121 bod. Niprije su imali 13 točnih i na kraju zasluženo drugi sa 119 bodova. U trećem krugu se tražila reklama koju su u Hrvatskoj snimali Onur i Šeherezada, auto u kojem je poginuo Toše Proeski, maksimalan broj prijatelja koje netko može imati na fejsu te glavni grad Republike Kine (a nije Peking!!!), a mogli smo čuti hit grupe Psihijatrija “Umri zbog mene”, kao i Doris Day, ali i Kanye Westa. Patuljci pojma nemaju su kao predzadnji osvojili nagradu u obliku ture pića.

Ovo je bio zadnji kviz A izdanja, čeka nas još jedan u B izdanju i onda naši kvizaši ulaze u ligaško natjecanje – koje će donijeti nove izazove!