Ostalo

Plovkanje – Portina sa Markom i Matom najbolja

U Modrom Oku pod pokroviteljstvom grada Ploča i MO Modro oko – Banja pred velikim brojem gledatelja održan je 10. tradicionalni turnir u plovkanju na kojem su ove godine sudjelovale 22 ekipa iz Ploča, Baćine, Šarić Struge, Peračkog Blata i doline Neretve.

Nakon razigravanja po slupinama u igri za najbolju ekipu turnira ostali su Baćina, Peračko Blato i Portina. Po ključu organizatora izvučen je polufinalni par Peračko Blato – Baćina dok je ekipa Portine direktno ušla u finale. U polufinalu bolji, spretniji i sigurne ruke bili su igrači Peračkog Blata koji su visoko sa 21:5 pobijedili pomlađenu ekipu Baćine, dok je u finalu slavila Portina koja je sa 16:5 bila bolje od Peračkog Blata.

Vrijedni organizator tri najbolje ekipe nagradio je zahvalčnicama i medaljama, a za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Barbir(Portina) kojem je također dodjeljena medalja . Nakon trunira za sve učesnike i gledatelje družba Pivčeva kala iz Opuzena upriličila je domjenak kojima su se priključili Neno Nikolac i Jure Žderić sa svojim specijalitetima i nastavilo se sa druženjem do kasno u noć.


– Zadovoljan sam odazivom i velikim brojem ekipa tim više što smo još jednom dokazali da smo spremni na očuvanje kulturne baštine naših starih. Zahvaljujem se gradu Ploče i MO Modro Oko – Banja na pomoći kao i Družbi Pivčeva Kala iz Opuzena koja je dala turniru logistčku podršku.

Pripremio: Sana