Grad i okolica

Ploče u prvih devet mjeseci bilježe porast posjetitelja od čak 181 posto. Evo kakvi su rezultati u Baćini i Rogotinu

Ploče su uvjerljivo preuzele lidersku ulogu na području turizma ako je suditi po ostvarenim rezultatima u prvih devet mjeseci ove godine.

Prema podacima Turističke zajednice Grada Ploča, u prvih devet mjeseci 2023. godine Ploče su ostvarile 4 248 dolazaka što je u odnosu na 1 512 dolazaka u istom razdoblju prošle godine povećanje za čak 181 posto. Istovremeno je u Pločama ostvareno 11 797 noćenja ili 47 posto više u odnosu na 8 038 noćenja lani. Tome je sigurno pridonijelo otvaranje hotela koji je u prvih devet mjeseci ostvario oko dvije tisuće dolazaka i gotovo 2 900 noćenja.


Ploče su tako uz, Staševicu i Plina Jezero, koje je ipak premalo, jedine koje su ostvarile bolje turističke rezultate nego prošle godine u isto vrijeme. Peračko Blato je ostvarilo 22 posto manje dolazaka, ali 8 posto više noćenja.Na drugom i trećem mjestu po ostvarenim rezultatima su Baćina i Rogotin, iako su im rezultati slabiji nego prošle godine. Baćina je ostvarila 1 660 noćenja ili 18 posto manje nego lani, a Rogotin je ostvario 2 059 noćenja ili deset posto manje nego lani.

U isto vrijeme Baćina je ostvarila 9 909 noćenja ili 16 posto manje nego lani, a Rogotin je ostvario 7 442 noćenja ili sedam posto manje nego lani u isto vrijeme.

Područje Grada Ploča u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ukupno je posjetilo 9 253 gostiju što je 27,5 posto više nego prošle godine. Najviše turista bilo je iz Hrvatske i Njemačke, zatim sijede Poljska, Francuska, Italija, Slovenija, Češka, Mađarska itd.

Tekst i foto: Ante Šunjić/Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi