Grad i okolica

Ploče: Policija održala Dan otvorenih vrata

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska započela je s održavanjem Dana otvorenih vrata, a prva aktivnost održana je jučer u sportskoj dvorani u Pločama.

Cilj ovakvih aktivnosti je približiti mladim ljudima iz naše Županije humanost i dinamičnost policijskog poziva te ih animirati za upis na Policijsku akademiju ”Prvi hrvatski redarstvenik”.

Na postavljenim info punktovima, mladi su mogli razgledati opremu koju u svom radu koriste policijski službenici – opremu interventne jedinice policije, opremu prometne policije, pijane naočale, protueksplozijsku opremu i opremu kriminalističke tehnike.


Policijski demo tim interventne policije prikazao je okupljenima vježbe primjenu policijskih ovlasti, tehnike borilačkih vještina, obranu od naoružanog i nenaoružanog napadača, postupanje kod težih narušavanja javnog reda i mira i sl.

Djelatnici kriminalističke tehnike su pojasnili kako se prikupljaju tragovi na mjestu događaja, a rad policije predstavio je i inspektor Omar, koja je zajedno sa svojim vodičem Ivanom Šunjićem pokazao kako otkriva drogu skrivenu u putnim torbama.

Na kraju programa policijski službenici su odigrali revijalnu nogometnu utakmicu sa srednjoškolcima u kojima je pobjedu odnijela Policijska uprava rezultatom 2:1.

Sljedeći Dan otvorenih vrata održat će se sutra, u petak, u Metkoviću u dvorani Srednje škole Metković i Gimnazije Metković s početkom u 10:30 sati.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi