Ostalo

PLOČE: Obuka pripadnika Satnije mornaričkog desantnog pješaštva

Satnija mornaričkog desantnog pješaštva Flote Hrvatske ratne mornarice sudjeluje u pripremi i provedbi aktivnosti protupožarne sezone 2020. godine, a u koordinaciji s instruktorima Hrvatske kopnene vojske i Javne vatrogasne postrojbe Ploče.

Prvi ciklus obuke proveden je od 27. travnja do 8. svibnja 2020. godine u vojarni “116. brigade HV” u Pločama. Uz petnaest pripadnika satnije MDP-a, u istom je sudjelovao i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV-1. Drugi ciklus obuke, za još petnaest pripadnika satnije, provodit će se u razdoblju od 11. do 23. svibnja na istoj lokaciji.

Obuka se provodi skladu s programom osposobljavanja pripadnika Hrvatske vojske za gašenje požara na otvorenom prostoru.


Ova obuka jedna je od aktivnosti koje se provode u cilju postizanja pune spremnosti s MDP-a u pružanju potpore civilnim strukturama u situacijama ugroza prouzročenih prirodnim nesrećama i katastrofama.

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi