Ostalo

Ploče nikad neće zaboraviti žrtvu Vukovara

Ovogodišnji Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježava se pod geslom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”, a upravo na taj način svoj blagoslov pločanskim braniteljima na putu za Vukovar uputio je jutros don Ante Antunović. “Idite i spojite se s kolonom sjećanja, budite dijelom te svete kolone i odajte počast onima koji su nedužni stradali. Budite blagoslovljeni”, rekao je pločanski župnik okupljenoj grupi.

Dan sjećanja na užasna stradavanja Vukovaraca u velikosrpskoj agresiji 1991. svake je godine poseban doživljaj, kažu oni koji su već bili u gradu heroju. Niz pločanskih branitelja i drugih Pločana uputio se jutros organiziranim prijevozom. Predsjednik Udruge branitelja grada Ploča Željko Čović izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine zadržala tradicija, za koju će sesvi branitelji, kaže, truditi da opstane i živi i nadalje. “Ovo su posebni dani za svakog branitelja, o samom doživljaju kolone da ne govorim. Hvala svim braniteljima i svima koji su pomogli u realizaciji ovoga puta i ove godine”, rekao je Čović.

Ovu grupu pločanskih branitelja i prijatelja, koja je jutros krenula iz Ploča za Vukovar, pozdravio je i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić.


“Svatko na svoj način dati će obol sjećanju na krvave dane za Vukovar, grad heroj. Plamenom svijeće i prisjećanjem i Ploče će biti dijelom ovog obilježavanja”, istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik Vejić.

Sutra iz Ploča kreće još jedna grupa Pločana na put u Vukovar i to u organizaciji udruga Prvi Ročnik!

Uz Božji blagoslov neka vam je svima sretan i miran put u grad simbol slobode, VUKOVAR!