Ostalo

Ploče broje drugu žrtvu koronavirusa, jedna osoba intubirana

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i danas je donio najnovije informacije o stanju s koronavirusom. Ukupno je 110 pozitivnih osoba na koronavirus, a dosad je pet osoba preminulo iz Dubrovačko – neretvanske županije. Još je jedna osoba preminula, a riječ je o 84-godišnjem pacijentu iz Doma za starije u Pločama, a još jedna osoba iz tog doma je intubirana i u teškom je stanju.

“Preminuli pacijent je bio smješten u domu umirovljenika u Pločama, a radi se o 83-godišnjem pacijentu. U Općoj bolnici Dubrovnik u jedinici intenzivnog liječenja trenutno se nalaze dvije osobe od čega je jedna ženska osoba u dobi od 93 godine u jako lošem stanju te se radi o štićenici doma u Pločama. Jedan pacijent iz Dubrovačko-neretvanske županije se nalazi u respiratornom centru KBC-a Split,“ izjavio je ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić.

Virus je ušao u domove, povećava se vjerojatnost da neki od njih ne mogu pobijediti u ovoj borbi – rekao je Župan Nikola Dobroslavić na početku današnje konferencije za medije.


Uskoro opširnije..