Ostalo

Pločanskom rivom zamirisala najraznovrsnija peciva!

Ovaj listopadni petak osvanuo je razdraganim glasićima naše osnovnoškolske dječice, koja su Dane kruha obilježila tradicionalnim postavom, ne samo krušnih proizvoda, već i plodova zemlje.
Našlo se tu tako mandarina, grožđa, šipaka, a šarenu oazu lijepih proizvoda, koje su djeca donijela od svojih kuća, upotpunili su svojim osmijesima i po simboličnim cijenama prodavali posjetiteljima.

Ovo djeci uvijek drago događanje podržao je i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić posjetivši male vesele štandove, a tijek prodajnog obilježavanja pratila je i ravnateljica Meri Glavinić. Uz svoje razrede i male prodavače bile su njihove učiteljice i nastavnici, a početak prodajne izložbe započeli su mališani pjesmom “Milost “uz svoju učiteljicu, našeg slavuja Selmu Oršulić.

dani kruha 3


Ovo veselo druženje i obilježavanje Dana kruha blagoslovio je pločanski župnik don Senko Antunović, na čiju se ideju manifestacija pomaknula na ovu veću lokaciju, što je potaklo i ideju da sljedeće godine i svi viši razredi izlože svoje proizvode, te tako cijela osnovna škola bude dijelom ove “fešte od kruha”, a svojim sugrađanima pruže jedinstven ugođaj, kakvog pružiti može jedino dječji osmijeh. Otvorio je don Senko i našu crkvu za svu djecu koja su odmor od prodaje i stajanja za svojim stolom, potražila upravo tamo.

U javljanju za Raadioo Ploce, ispričala su dječica i pokoju zgodu u tijeku izrade kiflica kod kuće, pozivali svoje sugrađane da im se pridruže ispred crkve, a zahvalu svima na uspješnoj realizaciji ove manifestacije uputila je i ravnateljica.

Pohvale svima, a posebice vrijednim roditeljima i malim pekarima; uljepšali ste nam jutro i za doručak pružili vrhunske proizvode izrađene s ljubavlju.

DANI KRUHAAA