Grad i okolica

“Pločanskom mandarinkom” do zdravlja

Turistička zajednica Grada Ploča u suradnji sa Klubom 60+ „Mladi u duši“, koji djeluje u sklopu Crvenog Križa Ploče, organizira akciju sakupljanja donacija za održavanje besplatnih preventivnih lječničkih pregleda građana grada Ploča.

Prvi takav pregled održat će se tijekom siječnja/veljače 2024. u suradnji sa Ligom za borbu protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet, a radi se o preventivnoj akciji pregleda madeža.

U tu će svrhu članice Kluba 60+ ispeći 12 torti Pločanskih mandarinki koje će građani moći degustirati, uz prethodnu donaciju, na gradskoj tržnici, dana 25. studenog, subota, u vremenu od 8:30 do 12:00.


Tortu Pločansku mandarinku osmislila je Tea Mamut, poznata splitska slastičarka, tijekom manifestacije „Izrada autohtone pločanske slastice“ koju je organizirala TZG Ploča, a čija je receptura u postupku brandiranja kao autohtone slastice grada Ploča.

Tekst i foto: Turistička zajednica Grada Ploča

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi