Ostalo

Pločanski antifašisti na obilježavanju 79. godišnjice bitke na Sutjesci

PLOČANSKI, GRAČKI, METKOVSKI, OPUZENSKI, VRGORSKI, NERETVANSKI, PRIMORSKI ANTIFAŠISTI NA TJENTIŠTU

Više tisuća antifašista iz bivše Jugoslavije okupilo se u subotu, 18. lipnja, u Dolini heroja na Tjentištu kako bi obilježili 79. godišnjicu od slavne bitke na Sutjesci.

Položeni su vijenci i cvijeće brojnih delegacija antifašista, te je održan prigodan umjetnički program, a organizatori ističu da je na Sutjesci položen zajednički vijenac svih šest antifašističkih saveza država nastalih raspadom Jugoslavije, a položili su ga zajedno predsjednici saveza, priopćeno je iz Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) BiH.


Predsjednik SABNOR-a u BiH Sead Đulić u svom obraćanju inzistirao je na jedinstvu antifašističkog pokreta i njegovoj okrenutosti budućnosti, crpeći snagu i nadahnuće iz jedinstva Titovih partizana i herojstva sa Sutjeske.

Posebno oduševljenje svih prisutnih izazvalo je pozdravljanje dvojice partizana sa Sutjeske, Ive Karamatića i Petra Perišića, kurira legendarnog Save Kovačevića.

U programu kojeg je vodila Aida Krehić, sudjelovali su zbor RKUD “Proleter” iz Sarajeva, Škola gitare “Galeb” iz Jablanice i KIC POP zbor iz Podgorice. Skup je organizirao SABNOR BiH, koji ističe kako je ovo bio dan ponosa, nadahnuća, sjećanja, ali prije svega dan okrenut budućnosti.

Tekst i foto: UABA Ploče