Ostalo

Pločanske „Vitice“ za malu Milu

Udruga oboljelih žena od karcinoma dojke i udruga za solidarnost među sugrađanima „Vita“ Ploče  svojim prilogom uključila se u humanitarnu akciju za malenu Milu Rončević.
„Oboljela djevojčica ujedinila je srca diljem Hrvatske i šire, podsjetila nas da samo zajedništvom možemo pokrenuti lavinu ljubavi“, rekla je predsjednica pločanske Vite gđa Nataša Peko, dodavši kako je upravo solidarnost i otvoreno srce, ono što pokreće članice udruge Vita. Bez obzira što i same uvelike ovise o dobrovoljnim prilozima, odlučile su pomoći u ovom plemenitom cilju.
Inače, ova pločanska udruga proslavila je u prošlom mjesecu 21 godinu neumornog rada, a ovogodišnji Dan narcisa, također u ožujku obilježen u našem gradu, ali i šire u njihovoj organizaciji, nosi poruku ohrabrenja svim oboljelim ženama, a svim zdravima također poruku o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka.
„Solidarnost je ono što nam je još kao ljudima ostalo kao nit poveznica, ono čiji nas plodovi  čine ispunjenijima. Danas je to malena Mila, sutra je netko drugi, ali zajedno možemo puno, možemo sve“, dodala je gđa Peko  u priopćenju ispred udruge Vita pozivajući sve zainteresirane da se pridruže druženjima i radu udruge.