Grad i okolica

Pločanska udruga “Slatki” sudjelovala na 23. Susretu dijabetičkih udruga Dalmacije

Udruga “Slatki” iz Ploča sudjelovala je na 23. Susretu dijabetičkih udruga Dalmacije, koji se po treći put održao u Trogiru.

Dijabetičko društvo Trogira pripremilo je nadasve zanimljivo i edukativno javnozdravstveno događanje.

U 11 sati započela je kampanja #pokrenise. Sudionici susreta hodali su u plavim majicama želeći ukazati na važnost usvajanja zdravih navika.Nakon toga slijedilo je predavanje prof.dr.sc.prm.Tine Tičinović Kurir,dr.med.,specijalistkinje interne medicine koja je pročelnica Zavoda za enokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizmaKBC Split.


Predavanje je bilo na temu “Organizacija Dijabetološke skrbi u KBC Split”. Zatim je uslijedilo mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka.Poslije ručka, koji je organiziran u restoranu Dionis, sudionici susreta su mogli razgovarati sa nutricionistom i izmjeriti ITM.

Zaključak ovog susreta je planiranje sljedećeg susreta udruga kao i kongres IO HSDU-a.

Članovi udruge “Slatki” sretno su se vratili kući, prepuni dojmova i novih saznanja koje što prije žele podijeliti sa ostalim članovima.

Tekst i foto: Ante Šunjić / Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi