Ostalo

Pločanska dječica zabavom i plesom otvorila centralno dječje igralište u Pločama

učer je u veseloj atmosferi, nakon odrađenih radova, i službeno otvoreno centralno dječje igralište u Pločama pored crkve Kraljice Neba i zemlje.

Uvidom u katastrofalno stanje igrališta, Grad Ploče krenuo je u projekt sanacije, u suradnji s Komunalnim održavanjem d.o.o, a radove su, uz djelatnike Komunalnog, izvodili i zaposleni preko Programa Javnih radova mjesnog odbora Stablina.

Krenulo se s dizanjem postojeće devastirane opreme, odnosno dječjih igrala, a zatim i radova oko podloge. Odrađen je i drenažni iskop, a potom i nasipanje staza, te uređenje okoliša samog igrališta. Posađen je novi sloj trave, a potom postavljene nove sprave, dok su novitet cijelog ovog prostora i novopostavljene sprave za vježbanje na otvorenom, tzv.street workout.


Obnovljeno je i sanirano i igralište u ulici Petra Svačića, koje je također bilo u izrazito lošem stanju.

Investitor projekta Grad Ploče za spomenuto izdvojio je 180 tisuća kuna, a ovom prilikom gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, koji je htio da novouređeno igralište otvore upravo djeca, izrazio je zadovoljstvo odrađenim radovima. „Sanaciji igrališta trebalo se pristupiti zbog uistinu lošeg stanja u kojem je bilo. Zahvaljujem svima koji su na ovoj sanaciji radili. Mjesto za zabavu, druženje i igru naših mališana realizacijom ovog projeka opet je lijepo i sređeno, što uistinu veseli“, rekao je gradonačelnik Vejić.

Dječica su se tako uz glazbu, sokiće i zabavu uz roditelje na novouređenom igralištu družili do večernjih sati i na taj način otvorili mjesto na kojem su vrijedni ljudi radili proteklih mjeseci, a koje će ubuduće bogatiti dječji osmijesi i igra.