Grad i okolica

Pločanka Nina Mijoč stekla zvanje doktora znanosti!

Metkovic NET razgovarao je s Pločankom Ninom Mijoč, bivšom nogometašicom ŽNK Neretve koja već 16 godina živi u Dubrovniku, gdje je završila srednju školu i fakultet.

Trenutno radi kao vanjski suradnik na Odjelu za komunikologiju na Sveučilištu u Dubrovniku, a prije nekoliko dana stekla je zvanje doktora znanosti.

Nina nedavno ste doktorirali?


Doktorirala sam na slovačkom sveučilištu Matej Bel na Fakultetu političkih znanosti i međunarodnih odnosa. U svojoj doktorskoj dizertaciji bavila sam se međunarodnom sigurnosti i njezinom utjecaju na Republiku Hrvatsku.

Bez obzira na moje sportske i trenerske uspjehe, obrazovanje mi je veoma važno stoga sam nakon magisterija iz odnosa s javnošću odlučila za doktorat u području političkih znanosti.

Kako usklađujete svoj profesionalni i sportski život?

Stečeno akademsko obrazovanje mi svakodnevno pomaže u privatnom i poslovnom životu, ali isto tako mi je sport donio disciplinu i odgovornost za koje smatram da su veoma važni.

Tu vidim poveznicu mog akademskog obrazovanja i sporta.

Tko vam je bio najveća potpora u akademskom napredovanju?

Zahvalila bi se mojoj obitelji na neizmjernoj podršci, bliskim prijateljima na pomoći i motivaciji te ostalim suradnicima koji su bili dio ovog mog akademskog puta.

Još jednom iskrene čestitke na doktoratu!

Nino Erceg

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi