Ostalo

Pločanka Milijana Rončević najbolja je hrvatska tajnica

Dodjela godišnje nagrade EA 2014., devetnaeste po redu, najboljim hrvatskim tajnicama/ima održala se jučer, u subotu 22. studenoga 2014. u 20.00 sati u hotelu Esplanade Zagreb u Zagrebu , a naša Pločanka osvojila je nagradu u prestižnoj kategoriji “velike tvrtke”.

Hrvatska poslovna tajnica – HPT, nacionalna strukovna udruga, od 1996. godine proglašava pet  najboljih  hrvatskih tajnica/ka godine – godišnja nagrada EA – u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija.

(* Godišnju nagradu EA može jedna osoba može dobiti samo jednom. HPT je neprofitna strukovna udruga (ne prima novac iz državnog proračuna), okuplja više od tisuću članica i članova, a projekt dodjele godišnje nagrade EA najboljim hrvatskim tajnicama ostvarujemo svih ovih godina isključivo uz pomoć donacija/sponzorstva. Ovo je prvi i izvorni takav projekt u Hrvatskoj.


Ciljevi i zadaci HPT i projekta EA su: promicanje, razvitak i unapređenje suvremenih potreba uredskog poslovanja; utvrđivanje strukovnih standarda; učlanjivanje i povezivanje s drugim odgovarajućim organizacijama i institucijama; zaštita članstva; poticanje stručnih i društvenih aktivnosti članova; povećanje profesionalne razine i uspješnosti na poslu te zaštita zdravlja na radnom mjestu.

Unikatne plakete, i ove godine, za dobitnice izradili su vrijedni radnici TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju Zagreb.

Dakle, najbolja hrvatska tajnica u kategoriji : „velike tvrtke“  je naša MILIJANA RONČEVIĆ, odrasla je u Pločama, a tamo je stekla osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Završila je i osnovnu glazbenu školu te svira flautu. U domovinskom ratu prekida jezične studije na Filozofskom fakultetu u Zadru, a zapošljava se 1993. Godine. 1995.god počinje njen devetnaest godina dug radni staž u LUCI PLOČE d.d. gdje prati sve faze razvoja tvrtke iz društvene firme u onu s većinskim državnim vlasništvom pa potom u potpuno privatno dioničko društvo koje kotira na burzi.
U Luci Ploče d.d. je najprije zaposlena kao korespodent za engleski jezik, potom pri pretvorbi mjenja se naziv radnog mjesta u tajnik/koresporedent s dužnošću službenika za informiranje, a nakon zadnje promjene sistematizacije radnih mjesta ostaje naziv: poslovni tajnik/(korespodent).
Tijekom godina rada uz sve poslove vezane uz prijevode i simultane prijevode, radi administraciju i korespodenciju Uprave, organizaciju putovanja i ostale redovne tajničke poslove te dolazi do izražaja i njena velika ljubav prema nastupu i moderatorstvu pa je godinu i pol paralelno bila zaposlena i u popodnevnom i vikend programu Radio postaje Ploče kao urednica.
Od srednjoškolskih dana bavila se poslom spikera i  bila moderator većih događanja u gradu, pa ta znanja i sposobnost suverenog javnog nastupa koristi u svim službenim i protokalrnim događanjima Luke Ploče.
Uz to, uslijed strateškog značaja Luke Ploče za Republiku Hrvatsku te prezentiranja i realizacije investicijskih projekata Grupe, redovna su brojna protokolarna događanja i svečanosti sa vodećim svjetskim tvrtkama i državnim protokolima različitih zemalja. Tu obavlja cjelokupnu organizaciju događanja i svečanosti, priopćenja i suradnju s medijima, a u tim prigodama je i moderator /spiker svečanosti, te  ponekad istodobno i simulatni prevoditelj.
Komunikativna je, s velikim organizacijskim sposobnostima i upisuje program obrazovanja za PR Managera na Visokom Učilištu u Splitu, 2013.god. ga uspješno završava i tako objedinjuje iz prakse sakupljena znanja odnosa s javnošću i medijima, kriznog komuniciranja, korporativne i interne komunikacije i organizacije događanja.
Slobodno vrijeme provodi sa svoje troje djece: sinovima starim 22 i 15 godina i devetogodišnjom kćeri,  voli putovati.

Čestitke našoj Milijani na ovoj zaista vrijednoj nagradi. Još jedan dokaz da su Ploče bile i ostale rasadnik talenata u raznim poljima društvenog djelovanja.