Ostalo

Peto kolo kvizaške lige u plavoj skupini – IZVJEŠĆE

Čvor Čeveljuša je upisala i petu pobjedu te će tako prenijeti maksimalnih 100 bodova u Ligu za prvaka. Osim njih u ovu ligu su se još plasirali: Javorov list, Patuljci pojma nemaju, Tribute to Marko Karić, Financi, Veterani košarkaši, Van serije i Planinari, dok je Maratoncima iz Neuma ova liga pobjegla za samo jedan jedini bod.

U vizualama su Maratonci i Tribute to Marko Karić imali najbolji rezultat (10/11), dok su Maratonci uz Veterane košarkaše najbolje riješili glazbu (7/10). Tražio se UFC borac Alistair Ovareem, igračka fidget spinner, logo Atlantic grupe te film Čarobnjak iz Oza.

U ABC pitalicama po 17 točnih su imali Elan, Čvor Čeveljuša, Ford Alan i Financi, dok su Patuljci pojma nemaju jedini prepoznali 18 od 20 glazbenih izvođača. U ovom dijelu je trebalo znati koja pjesma Beatlesa počinje francuskom himnom, da je Dikan Radeljak bio menadžer Oliveru Dragojeviću, te da Daruvar leži ispod Papuka.


U završnom dijelu Čvor Čeveljuša je potvrdila dominaciju sa 17 točnih odgovora, te 14 pjesama isto kao i Tribute to Marko Karić. U završnom dijelu se tražio slikar viktorijanske Mona Lise (Whistler), koliko zajedno nogu imaju tri čudne životinje (kudu, marabu i zebu), te koji je resor do neki dan vodio novi ministar uprave. Što se tiče glazbe, kvizaši su trebali prepoznati tonove Iron maidena, Jole, T-Rexa, Belouis some, Aerodroma, Rainbowa, Šemse Suljaković i Luisa.

Čvor Čeveljuša je dobila tjednu nagradu pokoln bon u Bacchusa od 100 kn i dvije ture pića u CB Mare, a turu pića su nakon pripetavanja zaslužili Veterani košarkaši (tražila se godina u kojoj je Goethe preveo Hasanaginicu). Tura je pripala i Javorovoj grani koja se “specijalizirala” za predzadnje mjesto koje donosi ovu nagradu.

U ligu za utjehu osim Maratonaca idu još Tešije, Ford Alan, Trlilule, Elan, Javorova grana i Oš još ko Lokas.

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi