Ostalo

„Otvorimo srca“ za Nedjeljka Bjelicu

Gradsko društvo Crvenog križa Ploče, u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Ploče i Gradom Ploče, pokrenulo je akciju „Otvorimo srca“ za Nedjeljka Bjelicu rođenog 25. kolovoza1940. godine, invalidskog umirovljenika čiji je mjesečni iznos mirovine od oko 2.700 kuna, opterećen ovrhama, kreditom i drugim obvezama.

Nedjeljko je zbog specifične životne situacije privremeno smješten u Obiteljski dom. Supruga Ljubica i sin Tihomir trenutačno su hospitalizirani na odjelu psihijatrije.

“Stambeni uvjeti u kojima živi obitelj Nedjeljka Bjelice su ugrožavajući za život. U stanu nema otvora, podovi su od betona , električne instalacije su izvađene iz zidova. Dvije od tri prostorije su bile nabacane smećem. Iz stana se širi neopisiv smrad. Duže vrijeme susjedi su se obraćali raznim institucijama za pomoć jer je stil života obitelji Bjelica postao ugrožavajući i za ostale stanare zgrade , no obitelj je kategorički odbijala promjene njihova stila života. Situacija je kulminirala kada su susjedu procurile fekalije iz stana Bjelica.
Zbog svega ovoga pokrenuta je akcija kojom se želi obnoviti i urediti trenutačno neodgovarajući objekt u kojem Nedjeljko Bjelica živi sa suprugom i sinom. Cilj je prikupiti financijska sredstva potrebna za rekonstrukciju, uređenje i opremanje objekta, pa se pozivaju sve institucije, tvrtke i ljudi dobre volje da, u skladu s mogućnostima, izvrše uplate na IBAN: HR5223300031578989017 HRK, opis plaćanja: humanitarna akcija “Otvorimo srca”


Za sve ostale informacije može se kontaktirati na mob.: 091/2676-129