Grad i okolica

Otvoren STEM centar Ploče

U Domu kulture, u prostoru Udruge mladih Nova, danas je s radom započeo STEM centar Ploče.

Radi se o projektu u potpunosti financiranom vanjskim sredstvima kroz Europski socijalni fond i državna sredstva, ukupne vrijednosti 146.000 eura. Projekt je pokrenut s ciljem aktivnog uključivanja djece i mladih, ali i opće populacije u STEM aktivnosti kroz edukativne radionice, demonstracije, izlete u muzeje i parkove iz domene tehničkih znanosti te finalno kroz realizaciju ovog prostora.

Provedba projekta započela je u srpnju 2021., službeno trajanje mu je do srpnja 2023., a kao trajna vrijednost ostat će ovaj uređen i opremljen prostor koji će biti dostupan djeci s interesom za područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Do sada je održano 28 radionica te 7 izleta, a slijedi još 30-ak radionica i 15-ak izleta.


Projekt je pripremila i izradila Razvojna agencija Grada Ploča Plora zajedno s nositeljem projekta Udruga Mladih Nova – Ploče, a partneri su Grad Ploče, Fesb Split i Općina Gradac.

Tekst i fotografije: Grad Ploče

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi