Ostalo

Otvaranje kuće HGSS Stanice Dubrovnik u Metkoviću

U subotu 13.08.2016. svečano je otvorena kuća HGSS stanice Dubrovnik u Metkoviću koja će se koristiti za rad ispostave Neretva. Nakon otvaranja kuće pristupilo se osiguranju utrke Maraton lađa na Neretvi.

Nakon niza godina prisustva  HGSS-a u dolini Neretve kroz rad njezinih članova a uz potporu lokalne zajednice ispostava Neretva je dobila na korištenje kuću u Metkoviću. Potreba za ispostavom Neretva postoji iz same izduženosti Dubrovačko – Neretvanske županije, tako je centrala stanice Dubrovnik udaljena od doline Neretve preko 100 km. Nakon rad na obuci ljudi pristupilo se dislociranju opreme i vozila na podrućje ispostave Neretva, koji su se pokazali kao vrijedan resurs u poplavama 2010 i snježnom nevremenu 2012. godini.

Uz potporu grada Metkovića dobili smo na korištenje kuću u koju HGSS i stanica Dubrovnik su ulažila financijska sredstva u renoviranje i adaptiranje za potrebe ispostave. Čast otvorenja pripala je gradonačelnici grada Metkovića Katarini Ujdur.
Svečanom otvorenju prisustovali su članovi HGSS stanice Split, HGSS stanice Orebić i iz susjednih država HGSS stanica Mostar, HGSS stanica Čitluk Međugorje, ISS Mostar i GSS Crne Gore.


Nakon svečanosti svi prisutni su pristupili osiguranju Maratona lađa na Neretvi. Kako se radio utrci od 22,5 km u kojoj sudjeluje 33 tima sa preko 390 natjecatelja i
velikim brojem gledatelja koji se nalaze u plovilima na vodi za osiguranje su korištena 4 plovila. Nakon proteka 2 sata i 40 minuta  svi sudionici maratona su stigli u cilj bez potrebe za intervencijama HGSS-a.

Tekst i fotografije: www.gss.hr

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi