Ostalo

Osnovci sudjelovali na natječaju „Postani filmski kritičar“

U subotu, 24.11.2018. g., učenici 6.b  razreda posjetili su kino CineStar u Mall of Split, gdje su pogledali animirani 3D 4DX film „Ralph ruši internet: Krš i lom 2“ i uz to sudjelovali na nagradnom natječaju „Postani filmski kritičar“.

Na natječaju je mogao sudjelovati po jedan razred iz svake osnovne škole u RH od 4.10. do 1.12.2018. godine. Razred je imao za zadatak pogledati izabrani film u kinu CineStar te zajedno napisati kritiku na pogledani film i poslati je do 1.12.2018. g. putem e-pošte ili pošte.

Nagrade koje se mogu osvojiti su:


  • 4x prijenosno računalo Acer (4 dobitna razreda po 1),
  • 1x set knjiga za školsku knjižnicu,
  • 1x besplatna projekcija za cijeli razred,
  • Natječaj je organiziran s ciljem poticanja učenika na kritičko razmišljanje pisanjem filmske kritike, a mogao se izabrati film po izboru između predloženih filmova prilagođenima uzrastu.

Učenici su pogledali animirani film „Ralph ruši internet: Krš i lom 2“, u kojem Ralph pomaže najboljoj prijateljici Vanellope pronaći zamjenski dio njene igrice na internetu, prolazeći usput kroz brojne avanture, upoznajući sve princeze iz Disney filmova i ostale poznate filmske junake.

Film govori o tome kako se ne treba plašiti novih stvari nego treba biti pametan i oprezan. Govori i o prihvaćanju različitosti i kako, iako nam nije uvijek lako, treba razumjeti i podržati snove prijatelja.

Film su gledali s 3D naočalama, a u jednom trenutku se učinilo dok Ralph baca loptu kako stvarno leti jako blizu očiju. Uz to, film je bio i u 4D formatu, u kojem se miču stolice prema kretnjama prikazanima na filmu, dok povremeno tijekom određenih scena prska zrak, voda, magla, mirisi…

Svi su oduševljeni filmom, posebno 4D efektima koji su većini bila novost. Put je prošao u veselom ozračju, a dan ostao u lijepom sjećanju…

Učenici su ovaj tjedan zajedno pisali filmsku kritiku u kojoj su pohvalili zanimljiv animirani film i preporučili ga kao zabavan film za cijelu obitelj ili razred, a posebno gledan u 3D i 4DX formatu, ali ukazali su i na par manjih grešaka koje su uspjeli primijetiti u filmu.

Sve u svemu, rekli su da je to dobitna kombinacija za nezaboravnu bajkovitu avanturu i kako se nadaju i vesele trećem nastavku…

Tekst i fotografije: Osnovna škola Vladimira Nazora u Pločama