Grad i okolica

Osnovana udruga za promicanje glazbene i scenske kulture “Ploča”

Udruga za promicanje glazbene i scenske kulture “Ploča” nastala je iz ideje da se u gradu učini nešto po pitanju kulturnih događanja kojih trenutno nema previše. Naime nema ih nikako ako izuzmemo “Pločansko ljeto” ,a ni ono se baš ne bavi urbanom kulturom. Dakle,osim mjesec-mjesec i pol dana tokom ljeta,u Pločama se ne događa ništa.Jedina kulturna događanja su par koncerata lokalnih glazbenika u privatnom aranžmanu vlasnika kafića…i to je sve!


Iz tog razloga,okupila se ekipa entuzijasta,zaljubljenika u glazbenu i scensku umjetnost i odlučila osnovati udrugu koja će se baviti promicanjem i očuvanjem glazbene i scenske kulture,te organizirati razne kulturne događaje,a također i poticati kreativnost i umjetničko stvaranje kod mlađih naraštaja.

Dana 15.04.2014. u Pločama Zoran Vuletić,Edvin Šiljdedić i Ivan Dujmović održali su osnivačku skupštinu Udruge za promicanje glazbene i scenske kulture “PLOČA” gdje su dogovorili način i smjernice djelovanja.
U svrhu ostvarivanja svojih ciljeva,Udruga će obavljati sljedeće djelatnosti:edukacija mladih, organiziranje koncerata, javnih tribina, radionica, seminara, izložbi,sudjelovanje u projektima iz područja glazbene kulture i umjetnosti, izdavanje vlastitih publikacija te proizvoda za tiskane i elektronske medije,
sudjelovanje na glazbenim,scenskim i drugim kulturnim priredbama i natjecanjima, te ostale djelatnosti sukladno posebnim propisima, a u svrhu ostvarivanja ciljeva udruge.
Na svojoj Facebook stranici smo stavili poseban akcent na kulturnu prošlost grada i bliže okolice te smo objavili veliki broj fotografija i članaka na temu glazbe i scenske umjetnosti kroz protekla desetljeća.
Moramo naglasiti i da se pri samom sakupljanju dokumentacije odazvao veliki broj naših građana i podržao osnivanje udruge pa im se ovim putem srdačno zahvaljujemo i pozivamo da se učlane u udrugu. U izradi je i web stranica koja uskoro počinje sa radom.

Članom Udruge može postati svaka punoljetna, poslovno sposobna osoba, koja je zainteresirana za rad u Udruzi i koja prihvaća odredbe statuta udruge. Članom udruge može postati i maloljetna osoba uz pisani pristanak roditelja i to u svojstvu pridruženog člana. Članom Udruge mogu postati i pravne osobe. Članstvo u Udruzi one ostvaruju putem ovlaštenog predstavnika. Članstvo može biti redovito, pridruženo, podupiruće i počasno. Redoviti, pridruženi i podupirući članovi Udruge plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 150 kn.

Članovi udruge imati će razne pogodnosti kao što su popusti pri kupnji karata za događaje koja ova udruga organizira,pomoć pri projektima koji su i u cilju udruge (kao što je promicanje i promoviranje) itd.

Udruga je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija. Kao takva,neće sudjelovati u radu niti jedne političke stranke niti će pomagati ni promicati ijednu političku opciju.

Nadamo se da će građani Ploča , građani cijele neretvanske doline uvidjeti da je Udruga nešto što je potrebno ovom području, koje je dugi niz godina zapostavljano u smislu kulture i rada sa mladima te da će nas podržati u našim nastojanjima.

Pratite Udrugu za promicanje glazbene i scenske kulture “Ploča” na Facebooku

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi