Ostalo

Osniva se klub liječenih ovisnika o kocki – KLOK “Sigura”

Kako bismo uspješno zaštitili našu zajednicu od brzorastuće ovisnosti o kockanju na inicijativu Centra za socijalnu skrb Metković osnivamo Klub liječenih ovisnika o kocki – KLOK “Sigura” koji će početi sa radom u srijedu 11. listopada 2015. u 18:00 sati. Dan prije, u utorak 10.11. u 17 sati održat ćemo u galeriji GKS-a osnivačku skupštinu na kojoj će predavanje održati profesor, ponajbolji psihijatar za bolesti ovisnosti Zoran Zoričić.

Klubovi ovisnika o kocki su dokazani sustav pomoći, najuspješnija metoda liječenje ove vrste ovisnosti. Klub je zapravo višeobiteljska zajednica ovisnika o kocki i članova njihovih obitelji ustrojena po načelima terapijske zajednice. Osim grupnoterapijskih, ondje vladaju i stvarni društveni odnosi, s obavezama i odgovornostima koji članovi kluba preuzimaju na sebe, u njima se izgrađuju i socijalno rehabilitiraju. Liječi se razgovorom, susretom a važnu ulogu imaju i drugi ovisnici o kocki koji pomažući sebi pomažu i svojim kolegama.

Ukoliko prepoznate ovaj problem u sebe ili svojih bližnjih javite se i dođite na mjesto i u vrijeme koje ćemo dogovoriti. Zainteresirani se mogu javiti na broj 091 943 6164, kontakt osoba i voditelj udruge je psiholog Ivan Karamatić.