Grad i okolica

Oslikana promatračnica na Baćinskim jezerima

Gradonačelnik Krstičević je na svom Facebook profilu podijelio video zapis oslikavanja promatračnice na Baćinskim jezerima, djelo autorice Tee Jurišić.

Teško je zamisliti nešto ljepše od Baćinskih jezera u njihovom sadašnjem stanju, no ovaj mali umjetnički dodatak unio je novu dozu zanimljivosti našem prirodnom biseru. Vjerujemo da će promatračnica sada biti još prepoznatljivija i privlačnija, kako slučajnim prolaznicima, tako i ljubiteljima prirode. Naš cilj je bio da motiv bude prikladan, ali diskretan i nenametljiv u odnosu na okolinu.


Autorica Tea Jurišić ponovno je obavila izvrstan posao. Promatračnica, koja već nudi fantastičan pogled na jezera i okolnu prirodu, sada je ukrašena umjetničkim djelom koje se savršeno uklapa u prirodni ambijent. Oslikavanje promatračnice dodaje novi sloj ljepote i kulture ovom predivnom mjestu, čineći ga još atraktivnijim za posjetitelje.

Baćinska jezera, poznata po svojoj izuzetnoj ljepoti i bioraznolikosti, sada su obogaćena ovim umjetničkim dodatkom. Ova inicijativa ne samo da doprinosi estetskoj vrijednosti već i podizanju svijesti o važnosti očuvanja prirode kroz umjetnost. Posjetitelji sada mogu uživati ne samo u prirodnim ljepotama već i u umjetničkom djelu koje dodatno oplemenjuje ovo mjesto.

Tea Jurišić, talentirana umjetnica, uspjela je svojim radom stvoriti sinergiju između umjetnosti i prirode, čineći Baćinska jezera još posebnijima. Njen rad pokazuje kako umjetnost može biti suptilna, ali moćna u svom izražaju, dodajući novu dimenziju ovom već veličanstvenom krajoliku.

Pozivamo sve da posjete Baćinska jezera, uživaju u ljepoti prirode i dive se novoj oslikanoj promatračnici. Uvjerite se sami kako umjetnost može obogatiti i najljepše prirodne krajolike.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi