Ostalo

Ono, kad si baš sretan!

Učenike i djelatnike naše škole, kao i sve goste, oduševila je umjetnička instalacija koju smo u petak, 29.svibnja, povodom Dana škole, postavili u našem ulaznom holu.

„Škola kao sigurna luka“ prizor je prekrasne morske površine na kojoj zajedno plove 494 papirnata brodića – koliko je učenika u našoj školi!

Tijekom jednomjesečnog rada, učenici, učitelji, stručni suradnici i tehničko osoblje radili su zajedno na ovom projektu. Svatko je napravio vlastiti brodić, različit od ostalih. Htjeli smo istaknuti da upravo raznolikost čini svijet lijepim i bogatim i da je u našoj školi prihvaćamo kao vrijednost.


Svi smo se dobro zabavljali sjeckanjem i lijepljenjem, praviti papirnati brodić vještina je koju svaki Pločanin mora usvojiti! Radeći to skupa u školi, podučavali smo o zajedništvu i osnaživali osjećaj pripadnosti.

Želimo da pored usvojenih znanja iz nastavnih predmeta, iz svoje sigurne luke, gdje ih pripremamo za životne plovidbe, svaki od naših učenika ponese osjećaj da je vrijedan, nezamjenjiv i dragocjen član zajednice, i da tako osnažen pouzdano brodi u susret maestralima i neverama života.

Ova naša poruka, uprizorena i u obliku instalacije, govori sada svima, već na samom ulazu u školu, o našoj misiji.

Hvala svima koji su zajedno s nama uživali u ovome projektu!

Vaše koordinatorice Ani i Tea
Osnovna škola Ploče