Grad i okolica

Ogroman uspjeh Roberta Petrušića na sajmu inovacija INOVA 2023.!

Udruga mladih Nova Ploče objavila je na svom Facebook profilu da su upravo primili službenu vijest da je Robert Petrušić na prestižnom salonu inovacija INOVA 2023., drugom najvećem u Europi osvojio srebro u kategoriji sport/ slobodno vrijeme za svoj izum “Pull string ejector”.

Priredba se održavala na Zagrebačkom velesajmu 26. do29. rujna, a izloženo je čak 450 izložaka iz 23 zemlje svijeta. Udruga mladih Nova prijavila je projektni prijedlog na javni poziv Zajednice Tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-Neretvanske županije pomoću kojeg su financirani troškovi prijevoza i organizacije.

Ponosni smo što nam je srebrni s takvog jednog natjecanja voditelj provedbe STEM radionica koje organiziramo već dvije godine u Udruzi mladih Nova-UMNO.


Svi zainteresirani za informacije o Robertovom uređaju isprintanom na 3D printeru mogu dobiti na mailu: robert.petrusic@proton.me.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi