Grad i okolica

ODRŽANO PREDAVANJE „Izazovi odgoja djece s teškoćama u razvoju“

Dana 16. kolovoza 2022. g u Narodnoj knjižnici Ploče održano je edukativno predavanje „Izazovi odgoja djece s teškoćama u razvoju“.


Cilj predavanja je stjecanje  znanja, vještina i osobnih  kompetencija u odgoju djece s teškoćama u razvoju, a namijenjeno je roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama.

Predavanje je održala Andrea Gašpar Čičak, magistra edukacijske rehabilitacije, doktorandica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, mentor u OŠ „Milan Amruš“ Slavonski Brod i predsjednica Centra Niteo.

Predavanje je dio projekta „RADOST ZAJEDNIŠTVA“ financiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Partneri na projektu su Grad Ploče, Osnovna škola fra Ante Gnječ Staševica i Osnovna škola Ivo Dugandžić – Mišić Komin.

Na predavanju su nazočni mogli više čuti tko je edukacijski rehabilitator i logoped, što i s kim rade, o važnosti suradnje roditelja i terapeuta, o ulozi roditelja u odgoju djece s teškoćama, o potrebi rane intervencije i kome se mogu obratiti za stručnu pomoć.

Sudionici predavanja su aktivno sudjelovali sa svojim iskustvima i pitanjima našim stručnim djelatnicima. Predsjednica udruge Nada Boras je sa zadovoljstvom najavila zapošljavanje još jednog logopeda zbog velikih potreba za logopedskim tretmanima i velikoj listi čekanja. Trenutno Udruga Radost pruža usluge logopeda za 35 djece s govornim teškoćama i sad će uključiti još oko 25.

Roditeljima su se obratile logopedice Mia Mikulić i Jelena Tomić te dale osnovne informacije rada logopedskog kabineta od rujna ove godine.

Sudionicima predavanja su podijeljeni promotivni materijali (kemijske i memory stickovi) iz projekta koji udruga provodi financiranog iz Europskog socijalnog fonda “Osobna asistencija Radost faza 3” UP.02.2.2.14.0011.

Roditelji i stručnjaci izrazili su zadovoljstvo i potrebu za više ovakvih predavanja.

Udruga Radost zahvaljuje djelatnicima Narodne knjižnice Ploče na ustupanju prostora i pomoći u organizaciji i portalu Ploče Online i Radio Pločama na medijskom praćenju.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi