Ostalo

Održano drugo izdanje Neretvanskog pub kviza

U nedjelju je 08.01. 2017. u CB Mare u Pločama održan Neretvanski pub kviz broj 2, a pobjedu su sa 108,5 bodova odnijeli „Veterani košarkaši i rukometašica“ koji su igrali u sastavu Jurica Vukojević, Zoran Lončar, Boris Palac i Rafaela Pranjić. Ekipa „Čvor Čeveljuša“ sa samo dva boda manje (106,5), po drugi put je osvojila drugo mjesto, dok su mjesto na postolju zaslužili članovi ekipe „No pasaran“ osvojivši 100,5 bodova.

U odnosu na prvi kviz kad je bilo 12 ekipa, ovaj put je sudjelovalo 14 ekipa s tim da su ekipe mogle imati do 5 članova. Osim toga organizator Davor Vukosav pripremio je glazbu koja je pratila svih 50 pitanja. U prvom dijelu kviza u kojem je trebalo pogoditi vizuale najbolji rezultat su ostvarile ekipe „Čvor Čeveljuša“ i „Jurica Pavlović pravi profil“ koji su prepoznali 8 od 10 ponuđenih fotografija. Treba reći da glazbalo Teremin i slikara Boba Dylana nitko nije prepoznao. Treba pohvaliti ekipu „Na rubu znanja“ koja je točno znala izvođače svih 10 pjesama u ovom krugu.

U drugom dijelu bilo je postavljeno 20 ABC pitalica, a „Čvor Čeveljuša“ bila je najbolja sa 17 točnih odgovora, te nakon 2. kruga zasjela na vrh poretka s 52 boda. Ekipa „No pasaran“ najbolje je riješila glazbu u ovom krugu sa 19 točno navedenih izvođača, te su sa 50 bodova zauzeli 2. mjesto nakon 2. kruga.


U završnom, trećem krugu svaki točan odgovor vrijedio je čak 3 boda, a to je najbolje iskoristila pobjednička ekipa koji su fantastično odgovorili na čak 18 od 20 pitanja. Osim toga vrhunski su riješili i glazbu, jer su znali 19 od 20 izvođača. Veterani su jedini znali točan odgovor na pitanje o muškoj ruskoj lutki (Petruška), te na kraju tijesno ali ipak zasluženo osvojili 1. mjesto. Odlično su se snašle i 3 nove ekipe: Budžoni na sedmom, Vranjačka glavica na osmom i Wikipedija na 11 mjestu.

Kviz je bio dosta šaren… Tražile su se slike Milana, Terese May, zastave Južnog Sudana pa do autoportreta Boba Dylana, dok je u pozadini pjevao Bob Dylan iako to nikome nije pomoglo. Tražio se film Room, švedski grad poznat po kemijskim elementima, češke tenisačice, vratar Jadrana LP, naočale koje život znače i stihovi Tina Ujevića. Glazba je išla od Vatrogasaca i Nervoznog poštara, preko Đžoa Maračića Makija i Ive Fabijana do Davida Guette, Psy-a i AVICII-ja… Sve u svemu opći dojam ponovo pozitivan… I sve ekipe su najavile dolazak na treće druženje za dva tjedna na istom mjestu.