Grad i okolica

Održana radionica o prehrani dijabetičara

U prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Pločama održana je radionica o zdravoj prehrani, koja se provodi u sklopu projekta „Kvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja“.

Tema radionice je bila prehrana dijabetičara, a vodila ju je nutricionistica Tihana Pašalić, čije je predavanje bilo popraćeno cateringom i gdje su predstavljeni primjeri zdrave prehrane.

Prije radionice održana je akcija mjerenja glukoze u krvi, krvnog tlaka, zasićenja periferne krvi kisikom i kolesterol. Akciju s dobrim odazivom provela je Udruga dijabetičara „Slatki“ iz Ploča.


Nositelj projekta „Kvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja“ je Grad Ploče, a partner je Udruga „Slatki“. Ukupna vrijednost projekta je 373 tisuće kuna i financira se iz Europskog socijalnog fonda 85 posto i iz državnog proračuna 15 posto. Rok provedbe projekta je 18 mjeseci, odnosno od kraja ožujka prošle godine do kraja rujna ove godine.

Tekst i foto: Ante Šunjić/Dubrovački vjesnik

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi