Ostalo

Održana Pokladna Gala večer

Iza nas je još jedna Pokladna Gala večer. Po pitanju organizatora, već tradicionalana, radosna, kreativna i neizostavna na kalendaru zabavnih događanja Grada Ploča.

I ove godine nastojali smo biti transparentni i svekoliko glasovanje, odluke o nagradama prepustiti isključivo stručnom žiriju, kao i samim predstavnicima.

Žiri sastavljen od predstavnika prošlogodišnjih dobitnika nagrada (MUŠKETIRKE, YMCA, PROSJACI I SINOVI) donijeli su odluke o dobitnicima pojedinačnih nagrada.


Tako je za najbolju pojedinačnu masku izabrana Poison Ivy, najatraktivniju žensku masku Bavarka, najatraktivniju mušku masku oslikani klaun, a najslađu masku popularni hippie.

Kako bi se potpuno odmaknuli od bilo kakvog ocjenjivanja, a u znak zahvale i divljenja svim sudionicima i skupinama, odlučili smo i glasovanje o skupnim, novčanim nagradama prepustiti samim grupama koje su se predstavile u najmanjem trajanju od 2 minute.

U predstavljanju je ukupno sudjelovalo 9 grupa, 18 MI JE GODINA TEK, LET 3, BELAJKE, CIGANKE, SVEMIRCI, KSENE RATNICE, U DOBROJ FORMI SA MINISTROM OREPIĆEM, MARIACHI I BAROK.

Nabrojene skupine samostalno su dodijelile bodove onim skupinama koje smatraju najboljima i njima osobno najatraktivnijima redom dajući 3,2 i 1 bod.

Dok je organizator svoju ulogu zadržao tijekom večeri isključivo iza mikrofona, sudionici su donijeli sljedeće odluke:

3. mjesto(750,00 kuna) nakon zanimljivog natjecanja i nadmetanja sa ekipom BAROKA (7 Bodova), osvojila je ekipa LET 3 sa dodijeljenih 7 bodova
2. mjesto(1.000,00 kuna) sa osvojenih 10 bodova zauzela je ekipa U DOBROJ FORMI SA MINISTROM OREPIĆEM
1. mjesto(1.500,00 kuna) sa najvećim brojem osvojenih bodova, njih 12, ekipa KSENE RATNICE.

Od srca čestitamo svim sudionicima na osvojenim nagradama.

Sudionici su nadalje poredali ekipe bodovno:
CIGANKE- 6 bodova
MARIACHI I SVEMIRCI- po 4 boda
BELAJKE- 3 boda
18 MI JE GODINA TEK – 1 bod.

Svi glasovni listići potpuno su transparentni i svaki od sudionika imao je pravo uvida u njih.

Svjesni smo da okupljanje ekipa, ulaganje u kostime, trud oko realizacije točke iziskuje bitno vrijeme i novac, ulaže nadu u osvajanje ali isto tako, svjesni smo i realnosti. Nagradu su od 9 predstvljenih ekipa mogle osvojiti njih samo 3.

Izuzetno smo zadovoljni odlukom nemiješanja u glasovanje, i prepuštanjem samim sudionicima odlučivanje o najboljima čime smo činjenično lišeni bilo kakvih loših zaključaka i konstrukcija.

Još jednom od srca hvala svim sudionicima, pojedincima i grupama. Bili ste sjajni i nezaboravni, baš kao što se od vas i očekuje. Do sljedeće, srdačno Vas i radosno pozdravlja vaše Pučko otvoreno učilište.