Ostalo

Održana početna konferencija projekta „UVIJEK ZAJEDNO“

U četvrtak 9.5.2019 u prostorijama HVIDRA-e održana je početna konferencija projekta „UVIJEK ZAJEDNO“. Nositelj projekta je Udruga branitelja grada Ploča, a projektni partner je udruga „Prvi ročnik hrvatske vojske“.

Na početku konferencije prisutnima se obratio predsjednik Udruge branitelja grada Ploča Željko Čović, a nakon toga je voditeljica projekta Ivana Prović predstavila projekt.

Cilj projekta je jačanje skrbi za braniteljsku populaciju te povećanje konkurentnosti hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na tržištu rada. S tim ciljem stvoreno je psihološko-pravno savjetovalište za hrvatske branitelje i članove obitelji u kojem svakim radnim danom mogu potražiti besplatnu pravnu ili psihološku pomoć. Također će biti organizirane radionice na teme: kako koristiti različite programe na računalu,kako uspješno komunicirati i upravljati konfliktima.


Zbog toga se pozivaju svi članovi braniteljske populacije da se pridruže projektu te da se jave u prostorije Udruge branitelja grada Ploča u potrazi za pravnim ili psihološkim savjetom, rješenjem ili sa željom za sudjelovanjem u radionicama.

Kroz projekt su do sada zaposlene dvije osobe (voditelj projekta i pravnik) te je angažiran doktor psihijatar koji će dolaziti u grad Ploče jednom mjesečno.

Vrijednost projekta iznosi 836.840,00 kn od čega Europska unija sufinancira 711.314,00 kn  iz europskog socijalnog fonda.

Vrijeme trajanja projekta: 22.2.2019.-22.2.2021.