Ostalo

Održana izborna Skupština Udruge antifašista Ploča

U Pločama je jučer u Pučkom otvorenom učilištu održana izborna Skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Ploče.

Nakon intoniranja Lijepe naše i minute šutnje za sve poginule borce NOB-a, sve branitelje iz Domovinskog rata i članove Udruge koji su preminuli, članove Udruge i goste pozdravio je predsjednik Udruge Ivo Karamatić koji je nakon utvrđenog Dnevnog reda izvjestio članstvo o radu u proteklom četverogodišnjem razdoblju.

UABA Ploče trenutno broji 99 članova (prije 4 godine 20-ak!), i vrlo je aktivna u očuvanju uspoemene na antifašističku borbu i promoviranju internacionalizma, ravnopravnosti, slobodarskog duha, emancipacije i slavne antifašističke prošlosti Ploča i okolice.


Antifašizam nije neki zastarjeli relikt povijesti kako nam se danas pokušava nametnuti, već je živ kao što je uvijek bila živa čovjekova borba za slobodu” – čulo se između ostalog u govoru Ive Karamatića koji je naglasio da dok je god Udruge UABA, neće se dozvoliti revidiranje prošlosti, koje je nažalost, uzelo maha.

Posebno se zahvalio Gradu Pločama i gradonačelniku Miši Krstičeviću koji prepoznaju rad Udruge i Ministarstvu branitelja koje sudjeluje u financiranju projekata obnove spomenika iz NOB-a s područja Grada Ploče.

Članovi Udruge izabrali su i novo vodstvo za iduće četverogodišnje razdoblje gdje je izabran novi/stari predsjednik, Ivo Karamatić sa zamjenicima Lukom Franićem i Ikom Karamatićem.

“Nastavljamo tamo gdje smo stali, hvala svima na podršci, ponosan sam što sam dio ove udruge, okružen ljudima koji nikome ne žele zlo, koji ne mrze, koji prihvaćaju i toleriraju različitosti. UABA Ploče je nepolitička organizacija, dobrodošli su svi koji baštine tekovine antifašizma” – rekao je novoizabrani predsjednik koji je članove upoznao i sa prijedlogom plana aktivnosti za 2020. godinu.