Ostalo

Održana edukacija o organiziranju volonterskog programa za organizatore volontiranja lokalnih OCD i edukacija o organiziranju volonterskog programa za organizatore volontiranja lokalnih OCD-a

U sklopu projekta E-DUTEKA, koji provode udruge Dubrovačka naranča i Chrobatia, u petak, 14.12.2015. su u udruzi Škanj u Pločama održane dvije radionice; “Organiziranje volonterskog programa za organizatore volontiranja lokalnih OCD-ova” i ‘Management volontera’ uz ‘Uvod u EU fondove-ESF’.

Volonterka udruge Chrobatia Lara Šiljeg je prezentirala izazove uspostavljanja volonterskih kampanja i akcija; uvod u volonterski svijet, te vrste i oblici volontiranja. Na drugoj radionici je bila riječ o organiziranju volonterskog programa za organizatore volontiranja lokalnih OCD-a s naglaskom na edukaciju o organiziranju volonterskih kampanja i akcija, te na evaluaciji rada volontera. Sudionicu su osobito bili zainteresirani o načinima na koje se najviše može doprinijeti zajednici, vrstama i oblicima volontiranja, kao i samom ciklusu koji prolaze potencijalni volonteri kao pripremu za temelj volonterskog programa određene organizacije.

Na radionici su sudjelovali predstavnici udruga iz Ploča i okolice, a ovom prilikom najavljene su i radionice o prijavljivanju na lokalne i nacionalne natječaje te povlačenju sredstava iz Europskog socijalnog fonda.