Ostalo

Održan radni sastanak s braniteljima oko organizacije 23. obljetnice akcije “ZELENA TABLA – MALA BARA”

U uredu gradonačelnika Ploča Krešimira Vejića održan je radni sastanak povodom organizacije obilježavanja 23. obljetnice akcije “Zelena tabla-Mala Bara”, a na kojem su uz gradonačelnika sudjelovali i predstavnici udruga branitelja. Dogovoreni su neki od detalja organizacije, preuzete aktivnosti i podijeljene obveze, o kojima će, nadalje svoje članove obavijestiti, sami predstavnici.

Težište ovogodišnjeg obilježavanja svakako je stavljeno na vraćanje u dane akcije putem svjedočenja onih koji su je i vodili, a sve to skupa predstavit će se i pokušati približiti mladima, ali i svima koji posjete tribinu i požele čuti nešto više o ovoj akciji. S obzirom na to, Živko Žderić iz udruge PZO, dogovorio je i posljednje detalje oko dijela tribine s govornicima, dok su ostali članovi posebice udruga koje su sudjelovali u akciji, preuzeli također neke od dijelova organizacije.

Očekuje nas tako, trodnevno obilježavanje ove akcije, s tribinom u petak u Domu kulture na kojoj će gostovati povjesničar Ante Nazor, ravnatelj Memorijalno dokumentacijskog centra. Svoje sudjelovanje na tribini potvrdili su i pločanski srednjoškolci, čija je ravnateljica Ina Žderić pozdravila gradonačelnikovu ideju o prenošenju vrijednih informacija i činjenica iz ovog vremena na mlade naraštaje.


Na sastanku je raspravljano, između ostalog, i o organizaciji braniteljskih igara. Redarstvenici već tradicionalno, kao i branitelji Baćine, organiziraju u ovom povodu i sportsko-rekreacijske aktivnosti, a obilježavanje ove obljetnice će se zaključiti svetom misom u nedjelju u crkvi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama.

Branitelji su s gradonačelnikom dogovorili i polaganje vijenaca na spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima, kao zalog sjećanju i pijetet njihovoj žrtvi. Svi skupa pozvali su sve građanke i građane Ploča na tribinu u petak, kojom će se na neki način vratiti 23 godine unazad i prisjetiti tijeka ove velike akcije, koja je gradu Pločama dala nezaobilazno veliku ulogu u Domovinskom ratu.

POZIV NA TRIBINU

Pozivamo Vas na tribinu u čast prisjećanja na tijek ove veličanstvene vojno-redarstvene akcije.

Uz prikaz filma o akciji govore sami zapovjednici a gost tribine je povjesničar dr.Ante Nazor, ravnatelj Memorijalno-dokumentacijskog centra.

Prisjetimo se Zelene table-Mala Bara, u petak,12.rujna. u Domu kulture u Pločama s početkom u 18,15 minuta.