Ostalo

Održan prvi inicijalni sastanak na temu organizacije obilježavanja 25. obljetnice Zelena tabla – Mala Bara

U uredu gradonačelnika Ploča Krešimira Vejića uz njegovo prisustvo, održan je prvi radni sastanak na temu organizacije jubilarne 25.obljetnice akcije Zelena tabla – Mala Bara.

Sastanku su sudjelovali neki od predstavnika postrojbi ZTMB; Ante Žderić, Zoran Pulić, Živko Žderić, Velija Barbir, te gradonačelnik Vejić i gradske službe stavljene na raspolaganje za pomoć oko organizacije.

Okvirno su dogovorene prve aktivnosti, pa su tako predstavnici postrojbi koje su sudjelovale u akciji, kao jednu od prvih aktivnosti na sebe uzeli ažuriranje i detaljan pregled popisa svih sudionika, te usklađivanje istog.


Jedan od dijelova obilježavanja kojem će se pristupiti također već sad, jest prikupljanje građe vezane za akciju Zelena tabla Mala Bara, a koja će poslužiti za zanimljiv izložbeni postav posvećen samo ovoj akciji.

Gradonačelnik Vejić istaknuo je važnost davanja značaja ovom datumu i obećao punu podršku organizaciji i ovogodišnje jubilarne obljetnice, posebno zahtijevajući da se ove godine posebice pripazi na objedinjavanje svih sudionika akcije.

Napomenuo je, nadalje da je službeni dopis i zamolbu za krovnim pokroviteljstvom ove jubilarne obljetnice, već poslao predsjednici RH gđi Kolindi Grabar Kitarović, te da uskoro očekuje odgovor. Ukoliko odgovor bude potvrdan, to bi svakako značilo i višu razinu cjelokupnog obilježavanja.
Ovo je prvi inicijalni sastanak na ovu temu, a kroz buduće vrijeme, predstavnici postrojbi naveli su da će održati i niz sastanaka i dogovora s ostalim sudionicima i svima vezanima za ovu akciju kako bi se objedinili svi aspekti te postigla najviša razina organizacije.

Ove godine bit ćemo svjedoci jubilarnog prisjećanja na taj po hrabrosti, po jedinstvenosti poseban 14.09.1991.godine, na veličanstvenu i u stranice slavne hrvatske povijesti upisanu, akciju Zelena tabla-Mala Bara Ploče.