Ostalo

ODOBRENA SREDSTVA: Srednja škola partner u vrlo važnom projektu

Regionalnom centru kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo Dubrovnik odobren je projekt u vrijednosti od 72.399.069,29 kn u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ”Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva” .

Nositelj projekta je Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik, a za nas je ova vijest posebno važna budući da je pločanska Srednja škola jedan od partnera u ovom izuzetno važnom projektu za obrazovanje u našoj Županiji.

Glavna svrha projekta je jačanje kapaciteta i stručnosti ljudskih resursa u sektoru turizma i ugostiteljstva. Kroz projekt će se povećati mogućnost učenja temeljenog na radu za učenike u strukovnom obrazovanju i unaprijediti cijeli obrazovni proces kako bi se stvarao stručan kadar potreban turističkom sektoru.


Učenici i nastavnici imat će priliku stručno se usavršavati u zemlji i inozemstvu koristeći suvremenu tehnologiju i inovativne metode učenja i poučavanja.

Tijekom trajanja projekta razvijat će se i implementirati novi kurikuli postojećih zanimanja, ali i osmišljavati novi kurikuli zanimanja prilagođeni suvremenim potrebama turističkog sektora.

“Vjerujemo da ćemo kroz ovaj projekt svojim sadašnjim i budućim učenicima omogućiti dodatno razvijanje kompetencija i vještina koje će ih učiniti vrijednim i stručnim zaposlenicima na zahtjevnom turističkom tržištu rada” – piše na službenim stranicama Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Ploče.