Ostalo

ODLUKOM NADBISKUPA BARIŠIĆA: Don Ante Bitunjac novi je pločanski župnik

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije. Dekreti za dijecezanske svećenike stupaju na snagu 19. kolovoza 2019. god.

Nama su posebno zanimljiva imenovanja na području Neretvanskog dekanata.

Don Ante Bitunjac, dosadašnji župni vikar na Mejašima u Splitu, imenovan je župnikom župe Kraljice Neba i Zemlje – Ploče umjesto don Ante Antunovića koji je imenovan župnikom župe sv. Stjepana Prvomučenika u Opuzenu.


Dosadašnji župnik župe Bagalovići don Augustin Radović imenovan je župnikom Ciste Velike a na njegovo mjesto dolazi don Damir Bistrić, nekadašnji župnik Vidonja.

U župi sv. Ilije u Metkoviću službe župnoga vikara razriješen je fra Ante Prološčić, a na njegovo mjesto dolazi mladomisnik fra Darijo Sinković. Fra Ante će službu nastaviti u Šibenskoj biskupiji, u župi Drniš.

Don Miroslav Rubić razriješen je službe župnog vikara u župama sv. Nikole u Metkoviću te u Borovcima i Novim Selima n/N, a imenovan je župnikom župe sv. Karla Boromejskog – Okruk. Novi župni vikar u župama sv. Nikole u Metkoviću, u Borovcima i u Novim Selima n/N bit će mladomisnik don Dino Prkut.

Dosadašnji đakon u župi sv. Nikole u Metkoviću mladomisnik don Josip Ulić će biti župni vikar u župi Svetoga Spasa na splitskim Mejašima.

Za novog vrgoračkog župnika imenovan je fra Josip RepešaFra Branko Brnas, župnik župe Gospina uznesenja – Zaostrog razriješen je te službe, a za novoga župnika imenovan je fra Josip Bebić.

izvor: smn.hr