Ostalo

Odigrano A izdanje: Pub kviz koji iz neretvanskog polako postaje dalmatinski

Neretvanski pub kviz powered by Bacchus Ploče A izdanje br. 4;
I Z V J E Š Ć E
U goste nam je stigla splitska ekipa Nevera (za koju su igrali prekaljeni kvizaši Damir Mrkonjić, Dragan Medar, Damir Radovan i kvizašica Darinka Pisac Zmaj), te potvrdili ulogu favorita podijelivši prvo mjesto s pločanskom ekipom Javorov list. Obje ekipe osvojile su po 89,5 bodova, a nakon pripetavanja Javorov list je bio bliži točnom odgovoru, te je proglašen pobjednikom večeri.

Nevera nam je potvrdila kvalitetu Neretvanskog pub kviza, i pretpostavku da naši neretvanski kvizaši ni malo ne zaostaju za renomiranijom splitskom kviz scenom. Javorov list je igrao u svom standardnom sastavu: Ana Zmijarević, Tina Cvijanović, Anita Medvidović Vrnoga, Gracijela Jovica i Siniša Mitrov, te im je pripala glavna nagrada (jumbo pizza i piće u piceriji Bacchus i dvije ture pića u CB Mare).

Drugo mjesto u konkurenciji (obzirom da je Nevera igrala izvan konkurencije) pripalo je standardno dobroj Čvor Čeveljuši koji su upisali 1,5 bod manje. “Prvoligaški” status sačuvale su još ekipe Niprije, No pasaran, Tribute to Marko Karić, Jurica Pavlović pravi profil i Veterani košarkaši. Počasnu nagradu (turu pića) zaslužila je ekipa Van serije (ex Budžoni) za plasman na predzadnje mjesto.


Osim njih u B izdanje kviza prelaze još Barbari 7, Đezeri i Trlilule koji nisu nastupili zbog bolesti, a umjesto njih su igrali Na rubu znanja. U vizualama je trebalo prepoznati “nogometaša” Sebastiana Vettela, grad Marseille, činčilu i film Vatrene kočije….a tu su najbolje umijeće pokazali Čvor Čeveljuša i Đezeri sa 7 točnih odgovora. Po 8 pogođenih izvođača u ovom dijelu imale su ekipe Nevera, No pasaran i Tribute to Marko Karić.

U ABC pitalicama trebalo je znati da sindrom bijelog nosa pogađa šišmiše,da je ministar Ivan Kovačić zubar, te da jedina vozačica F1 koja je osvajala bodove dolazi iz Italije. U ovom dijelu je dominirala ekipa Nevera koja je imala čak 15 od 20 točnih odgovora. Glazbu ovog dijela najbolje su znali Čvor Čeveljuša, Niprije i Planinari, svi po 15 pogođenih izvođača (ponuđen je bio glazbeni koktel od AC/DC, Gustava Lime, Vesne Zmijanac i Slavonskih lola). Treći dio najbolje je riješila Čvor Čeveljuša sa 15 točnih ali je Javorov list najbolje riješio glazbu sa 17 točnih, što im je za bod i pol donijelo prvo mjesto.

Javorov list tako je postao jedina ekipa koja je slavila i na A i na B izdanju kviza. Prema riječima članova splitske ekipe, jako su zadovoljni ambijentom i kvalitetom kviza, te će vjerojatno ponovo put Ploča, a nije isključen dolazak još nekoliko splitskih ekipa….a još uvijek čekamo Vrgorčane….tako da bi riječ neretvanski uskoro mogla zamijeniti riječ dalmatinski.

Ukratko, Ploče su se nakon 3 mjeseca aktivnosti pretvorile u pravi kviz centar (naravno kvalitetom), koji je prepoznat kilometrima daleko. Nastavljamo dalje, i bit ćemo sigurno još bolji….vidimo se ponovo!