Grad i okolica

ODANA POČAST: Poslije ovog masakra Baćina je ostala pusta..

Danas je u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ploča, Grada Ploča, Mjesnog odbora Baćine i Peračkog Blata na prostoru Velike Bare, spomenika u Baćini, u zaselku Ćulumi i kod Spomenika palim borcima NOB-a i žrtvama fašističkog terora u Peračkom Blatu, upriličena komemoracija za 110 nevinih civilnih žrtava, od čega 40 djece, svirepo likvidiranih na Mrtvi dan 1943. godine.

Zbog trenutne situacije uzrokovane koronavirusom, broj okupljenih bio je smanjen na preporučeni broj ali to nije umanjilo dostojanstveno obilježavanje najvećeg stratišta u povijesti ovog kraja.

Okupljenima su se obratili predsjednik UABE Ivo Karamatić i gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević koji su naglasili važnost ovakvih komemoracija jer nikad se ne smije zaboraviti žrtva nevinih ljudi, zvjerski kukavički ubijenih, nesposobnih da vode suludi rat. Ubijeni su samo zato što nisu htjeli napustiti svoje ognjište.


Poslije ovog masakra Baćina je ostala pusta..

Počivali u miru.

 

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi